vrijdag 20 juni 2014

UP, come together!


Ik loop nu al een paar weken rond met een nieuw telefoonhoesje en eigenlijk zit daar een heel perfect imperfect verhaal achter. Mijn hoesje is gemaakt door UP, een kleine onderneming van een aantal ambitieuze studentes aan het SintLucas in Boxtel. Voor school hebben zij een onderneming gestart die het erg ver geschopt heeft, zelfs tot de finale van JongOndernemen. Hadden ze maar gewonnen, want dit initiatief is er eentje waar we met zijn allen heel trots op kunnen zijn!

UP gebruikt overgebleven leer dat normaal gesproken weggegooid wordt om custom made telefoonhoesjes van te maken. De imperfectie van het onnodig weggooien van een prachtig stuk leer wordt hergebruikt om het perfecte telefoonhoesje voor jou te ontwerpen. Een goede reden om een nieuw telefoonhoesje te kopen, want het is natuurlijk zonde dat al dat leer wordt weggegooid!

De hoesjes kan je zelf samenstellen, je kan zelf een kleur kiezen (die overigens wel enigszins kan afwijken omdat het dus echt leer is), je kan opzetstukken kiezen en vervolgens is het hoesje van jou. Die opzetstukjes zijn bijvoorbeeld een portemonneetje, een houdertje voor je koptelefoontje of een spiegeltje waarmee je handig je make-up kunt bijwerken.

UP geeft nieuw leven aan restafval dat we normaal gesproken weggooien. Upcyclen is hot!

Benieuwd geworden naar de superleuke en maatschappelijk verantwoorde telefoonhoesjes? Ga dan naar www.upcometogether.nl of kijk op Facebook via www.facebook.com/upcometogether .


Geen opmerkingen:

Een reactie posten